Pirteän yrttinen jauhelihakastike

Reseptin lähetys sähköpostilla

400 g jauhelihaa
1 sipuli tai 1 rkl Meira paahdettuja sipulihiutaleita
1/2 tl Meira valkosipulijauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2–3 dl vettä
3/4 tl Meira timjamia
3/4 tl Meira rouhittua mustapippuria
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl Meira oreganoa
2 tl Meira basilika

Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha kuumassa paistokasarissa omassa rasvassaan.

Lisää sipuli ja valkosipulijauhe. Vähennä lämpöä ja anna sipulin kuullottua.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää timjami, mustapippuri, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa oreganolla ja basilikalla. Tarkista maku.

Tarjoa pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.