Meiran perinteinen jauhelihakastike

Reseptin lähetys sähköpostilla

400 g jauhelihaa
1 sipuli tai 1 rkl Meira paahdettuja sipulihiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2–3 dl vettä
3/4 tl Meira rouhittua mustapippuria
1/2 tl Meira valkosipulijauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl Meira oreganoa
1 tl Meira basilikaa

Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha kuumassa paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää sipuli paistamisen aikana ja anna kuullottua.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää mustapippuri, valkosipulijauhe, suola ja sokeri.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa oreganolla ja basilikalla. Tarkista maku.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, pastan tai riisin kanssa.