Kermakahvilla valeltu lampaanpaisti

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 (2–2 1/2 kg) lampaanpaisti

Marinadi:
1 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 dl kasviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl Meira valkosipulista yrttimaustetta
2 tl Meira minttua
(1 dl madeiraa tai sherryä)

Valeluun:
2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 rkl hunajaa
1/2 dl kuohukermaa

Kastike:
5 dl lampaanpaistin paisto- ja valelulientä
2 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuohukermaa
2 rkl minttuhyytelöä
suolaa
Meira valkosipulista yrttimaustetta

Laita lampaanpaisti isoon muovipussiin (esimerkiksi paistopussiin). Sekoita marinadiainekset ja kaada pussiin. Sulje pussi ja nosta paisti jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi. (Jäinen lampaanpaisti sulaa sopivasti marinoitumisen aikana parissa päivässä.)

Ota paisti paria tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Poista pussi ja hiero lampaanpaistin pintaan suolaa. Nosta paisti uunipannulle ja työnnä lihalämpömittari sen paksuimpaan kohtaan, älä kuitenkaan luuhun saakka. Paista 150-asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää noin 75 astetta. Valele paistamisen aikana hunaja-kermakahvilla.

Valmista kastike. Kaada uunipannulle tilkka vettä ja siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää joukkoon vettä niin, että nestettä on yhteensä noin 1/2 l. Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja kaada kattilaan. Lisää minttuhyytelö. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Mausta, tarkista maku ja siivilöi kastikekulhoon. Tarjoa lampaanpaisti keitettyjen perunoiden, kastikkeen ja vihersalaatin kanssa.