Hirvipullat ja juuressose

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

400 g hirven jauhelihaa
4 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
2 dl kuohukermaa
1 munankeltuainen
2–4 myllykierrosta Meira Metsäinen lihamaustetta
suolaa

Juuressose:
2 isoa jauhoista perunaa
2 porkkanaa
1 iso palsternakka
3 rkl voita
suolaa
Meira valkopippuria

Hirvipullat:
Leikkaa leipäviipaleista kantit pois ja kuutioi leivät. Kaada kerma kulhoon leipäpalojen päälle ja anna niiden pehmetä. Sekoita joukkoon keltuaiset ja mausteet. Vaivaa joukkoon liha. Kypsennä halutessasi pieni koepala mikroaaltouunissa ja tarkista maku. Pyörittele massasta lihapullia ja paista ne voissa pannulla tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Juuressose:
Keitä kuoritut, paloitellut juurekset kypsäksi vähässä vedessä. Valuta vesi pois niin, että pohjalle jää noin1/2 dl keitinlientä. Soseuta ja mausta voilla, suolalla ja valkopippurilla.