Gratinoidut cannellonit

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

1 pkt cannelloneja eli pastalevyrullia
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl tomaattipyreetä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
2–3 myllykierrosta Meira Tomaattinen pasta- ja yleismaustetta
suolaa
1 tl sokeria

Juustokastike:
1/2 l maitoa
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
2–3 myllykierrosta Meira Tomaattinen pasta- ja yleismaustetta

Vuoan voiteluun:
tilkka öljyä
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Paista vielä hetki kunnes sipuli kuullottuu. Lisää tomaattipyree, vähennä lämpöä ja hauduta pari minuuttia. Kaada joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta tämän jälkeen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarkista maku.

Valmista juustokastike. Kuumenna maito. Sulata voi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kypsennä hetki miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada joukkoon kuumennettu maito ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen viitisen minuuttia, jolloin kastike suurustuu. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juustoraaste. Mausta.

Lusikoi jauhelihatäyte cannellonien sisään ja lado ne öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle juustokastike ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.