Chilityspäivän jauhelihakastike

Reseptin lähetys sähköpostilla

400 g jauhelihaa
1 sipuli tai 1 rkl Meira paahdettuja sipulihiutaleita
1/2 tl Meira valkosipulirouhetta
1/2– 3/4 tl Meira tulista chilirouhetta
2 rkl vehnäjauhoja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
2–3 dl vettä
3/4 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl Meira basilikaa

Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha kuumassa paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää sipuli, valkosipulirouhe ja chilirouhe. Vähennä lämpöä ja anna sipulin kuullottua.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon. Lisää suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Mausta loppuvaiheessa basilikalla.

Tarkista maku.

Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.