Bombayn riisiä ja possua

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

Riisi:
4 dl basmati-riisiä
1 lihaliemikuutio
2 Meira kanelitankoa
3 Meira kokonaista neilikkaa
1/2 tl Meira kardemummaa
6 dl vettä
2 rkl öljyä
1 tl Meira kurkumaa
1 tl Meira paprikajauhetta 
(suolaa)

Possukastike:
2 rkl öljyä
1 rkl Meira intialaista mausteseosta
400 g porsaan ulkofileetä suikaleina
1 sipuli
1 paprika
1 porkkana
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 dl siideriä
1 tl maissi- tai ohratärkkelystä

Keitä riisi kypsäksi riisi lihaliemikuution ja kokonaisten mausteiden kanssa kattilassa. Voit kietaista mausteet suodatinpussiin, jolloin ne on helppo poistaa riisin joukosta. Kiehauta öljy, kurkuma ja paprikajauhe paistinpannulla ja kaada kypsän riisin joukkoon.

Valmista possukastike. Viipaloi sipuli, suikaloi paprika ja porkkana. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää intialainen mausteseos ja anna hautua hetki. Ruskista sianlihasuikaleet mausteöljyssä. Lisää kasvikset, suola, hunaja ja siideri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15–20 minuuttia. Sekoita tärkkelys siideritilkkaan ja suurusta sillä kastike. Anna hautua hetki ennen tarjoamista.

Bombayn riisiä ja possua