Savupaprikalla maustettu hirvenpaisti

Reseptin lähetys sähköpostilla

1-1,5 kg hirvenpaistia
2 rkl Meira savustettua paprikaa (tai tavallista paprikajauhetta)
1 rkl suolaa
2 rkl öljyä
Meira aromikas mustapippuria myllystä

3 rkl öljyä
1 rkl voita
1-2 tl Meira timjamia

  1. Poista hirvenlihasta kalvot.
  2. Sekoita paprikajauhe, suola ja öljy keskenään ja hiero seos kauttaaltaan hirvenlihan päälle.
  3. Anna maustua huoneenlämmössä peitettynä noin 1-2 tuntia, tai jääkaapissa yön yli.
  4. Sido paisti tiiviimmäksi paistinarulla, jotta liha kypsyy tasaisemmin.
  5. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle ja laita pannulle öljyä. Paista paisti ensin toiselta puolelta kauniin ruskeaksi. Varo polttamasta.
  6. Lisää pannulle voita ja timjaminoksat. Lusikoi vaahtoavaa voita paistin päälle paiston aikana.
  7. Laita paisti uuniin joko paistinpannussa tai uunipellillä.
  8. Paista 120 asteessa kunnes paistin sisälämpö on 54 astetta.
  9. Kääri paisti folioon vetäytymään vielä 15-20 minuutiksi ennen leikkaamista.