Pho-keitto

Reseptin lähetys sähköpostilla

Liemi: 
2 rkl Meira sipulijauhe
1 rkl Meira inkivääri, jauhettu
1 rkl Meira korianteri, jauhettu
1 tl Meira neilikka, kokonainen
1 rkl Meira fenkoli, kokonainen
2 kpl Meira kanelitankoja
5 kpl Meira tähtianista
2 l vahvaa lihalientä (esim. Puljonki)
1 nippu korianterin varsia
5 valkosipulinkynttä
1,5 rkl suolaa
0,5 dl kalakastiketta
100 g palmusokeria tai ruokosokeria

Paahda kuivamausteet keskilämpöisellä pannulla noin 5 minuuttia, jotta maut nousevat paremmin esiin. Sekoita mausteet liemen joukkoon ja anna hautua hiljalleen noin 1 h. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi.

300 g naudan ulkofileetä
400 g riisinuudeleita
1 dl kevätspulia ohuiksi viipaleiksi leikattuna
1 dl korianterin lehtiä hienonnettuna
0,5 dl thai basilikaa nypittynä
2 dl mungpavun ituja
1 lime lohkottuna
tulista Meira chilirouhetta

Aloita keiton kokoaminen. Lämmitä liemi kiehuvaksi. Voit joko leikata ulkofileestä ohuita viipaleita sellaisenaan tai paahtaa fileen pinnat kiinni lisämaun aikaansaamiseksi ja leikata lihan jäähtyneenä. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Annostele nuudelit ja lihat kulhon pohjalle. Kaada päälle kuuma liemi ja sekoita. Lisää joukkoon kevätsipuli, korianteri, basilika ja idut. Purista limenlohkosta mehut keiton joukkoon. Voit säädellä keiton tulisuutta helposti Meiran tulisella chilirouheella.