Paimenen piiras broilerista

Reseptin lähetys sähköpostilla

Kanatäyte
2 kypsää broilerinkoipea
100 g sipulikuutioita
1 pss Meira kuivattuja keittokasviksia
1 dl vettä
1 rkl Meira intialaista mausteseosta
Meira paprikajauhetta
Meira suolaa
100 g pakasteherneitä

Perunamuusi
4 perunaa
voita
maitoa
Meira suolaa
(inkivääritahnaa)

Irrota ja paloittele lihat kypsistä kanankoivista, ja laita ne pannulle tai kattilaan yhdessä sipulikuutioiden, keittokasvisten ja vesidesin kanssa. Lisää mausteet ja kuumenna seos poreilevaksi. Hauduta noin 10 minuuttia. Herneet säilyttävät värin, kun lisäät ne vasta ihan lopuksi.

Valmista perunamuusi normaaliin tapaan: kuoritut perunat pilkotaan ja keitetään kypsiksi. Sitten potut muusataan voin ja maidon kera sopivaan koostumukseen. Lisämakua saa halutessaan inkivääritahnalla, mutta pelkkä suolakin riittää.

Laita kanatäyte uunivuokaan ja levitä tai pursota päälle perunamuusi. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, eli kunnes täyte kuplii ja perunamuusin pinta on saanut hieman väriä.

 

Lähde: Hayleyscuisine.blogspot.fi