Paahtopippurilla maustettu karitsan paahtopaisti

Paahtopippurilla maustettu karitsan paahtopaisti sopii mainiosti esimerkiksi pääsiäispöytään.

  • Helppo

Ainekset:

2 2 karitsan paahtopaistia
50 g 50 g voita
1 rkl 1 rkl Meira mustapippuri, kokonainen
1 rkl 1 rkl Meira hieno merisuola
1 rkl 1 rkl Meira timjami
1 rkl 1 rkl Meira chilimausteseos, ei lisättyä suolaa
0.5 dl 1/ 2 dl oliiviöljyä
Sinappinen pottuvoi
150 g voita
1 kg perunoita
2 rkl Meira perinteinen sinappi
2-3 dl perunan keitinlientä
1 tl Meira hieno merisuola

Ohje:

  1. Paahda mustapippurit pannulla, pyöräytä aina välillä. Laita paahdetut pippurit mortteliin.
  2. Paahda chilimausteseos tilkassa öljyä ja lisää lopussa mukaan kuivattu timjami ja suola. Jauha morttelissa hienoksi tahnaksi öljyn kanssa ja mausta liha tällä tahnalla.
  3. Ruskista liha pannulla voissa ja paista uunissa 180 asteessa kunnes sisälämpö on 57°C.
  4. Tarjoa liha pottuvoin, punaviinikastikkeen ja salaatin kanssa.

Sinappinen pottuvoi

  1. Kuori perunat ja keitä niitä suolavedessä kypsäksi. Muussaa keitetyt perunat. Lisää joukkoon sinappi ja voi. Mausta suolalla.

Vinkki

  1. Mustapippurin paahtaminen on hieno tapa muuttaa pippurin makua miedommaksi, hieman kahvimaisemmaksi aromiksi. Samalla pippurin rakenne pehmenee ja se on helppo murskata vaikka kämmenessä. Laita paahtopippuria pippurimyllyyn ja rouhi salaatin päälle, mahtava aromi.