Omenalla ja pähkinällä täytetyt possurullat viherpippurikastikkeella

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 kpl porsaan sisäfilee
2 kpl Granny Smith omenaa kuorittuna ja kuutioituna
0,5 dl Meira saksanpähkinää murskattuna
8 kpl sitruunamelissanlehteä suikaloituna
2 kpl paahtoleipäviipaletta kuutioituna
1 rkl omenapyreetä tai hilloa
½ kpl sitruunankuorta 
suolaa
Meira aromikas mustapippuria myllystä
voita paistamiseen

1 dl valkoviiniä
2 dl lihalientä
2 tl Meira kokonaista viherpippuria
1 rkl Meira perinteistä sinappia
0,5 dl kermaa

  1. Sekoita omenakuutiot, pähkinät, sitruunamelissa, leipäkuutiot, sitruunankuori ja omenapyre. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita massa pursotinpussiin.
  2. Leikkaa tai pistä fileen keskelle veitsellä aukko ja täytä filee täytteellä.
  3. Mausta fileen pinta suolalla ja pippurilla. Paista voissa ruskeaksi ja kääri tiukasti folioon.  Kypsennä 100 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kunnes sisälämpö on 68 astetta. Nosta paketti ritilän päälle vetäytymään 10-15 minuutiksi.
  4. Lihan kypsyessä keitä valkoviini ja lihaliemi kunnes jäljellä on 1/3 osa. Lisää joukkoon viherpippurit, sinappi ja kerma. Keitä vielä kunnes kastike sakenee.
  5. Leikkaa possusta 3-4 cm viipaleita ja tarjoile ne viherpippurikastikkeen kera.

 

P.S. Meira tarjoaa laajan maustesarjan ilman lisättyä suolaa. Lisäät vain makua, et suolaa! Kaikki Meiran mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa.