Neljä mausteista lihamarinadia

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 15 min + 24 h marinointi

(laktoositon, maidoton, pähkinätön, kananmunaton)

Meiran mausteista saat valmistettua mitä monipuolisempia marinadeja. Nämä neljä lihamarinadia toimivat erityisesti grillaamiseen, mutta voit paistaa lihan myös pannussa.

Olut-sinappi
2 dl tummaa olutta
½ dl dijon sinappia
2 rkl ruokosokeria
2 tl worcestershire-kastiketta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira persiljaa
1 tl Meira rakuunaa
¼ tl Meira mustapippurirouhetta

Meksikolainen carne asada
2 dl appelsiinimehua
1 dl limemehua
1 tl Meira tulista chilirouhetta
4 tl Meira chilimausteseosta
2 tl Meira kuivattua korianteria

Balsamico
1 dl balsamiviinietikkaa
1 ½ dl öljyä
1 tl Meira rosmariinia
1 tl Meira oreganoa
1 tl Meira valkosipulijauhetta
2 tl Meira perinteistä sinappia
Meira mustapippurirouhetta
Meira hienoa merisuolaa

Cola
2 dl Coca colaa
1 rkl Meira paprikajauhetta
1 tl Meira juustokuminaa
2 tl Meira sipulijauhetta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
Meira mustapippurirouhetta
Meira hienoa merisuolaa

Sekoita kaikki marinadin aineet ja kaada muovipussiin lihan päälle. Marinoi 500 g–1 kg haluamaasi naudanlihaa jääkaapissa noin vuorokausi. Pyyhi ylimääräiset marinadit pois ja kypsennä grillissä tai pannussa.

Olut-sinappimarinadi toimii erityisesti ribeyen eli entrecoten marinointiin, ulko- tai sisäfileelle. Olut-sinappimarinoidun lihan vierellä toimivat erityisesti perinteiset lisukkeet kuten pippurinen tai kermainen kastike, erilaiset perunat ja vaikkapa paistettu sipuli tai kaali.

Carne asada -marinadi on meksikolainen marinadi, johon voi upottaa esimerkiksi flank steakia, skirt steakia tai short ribiä. Kunnolla riippuneilla lihoilla saat parhaan lopputuloksen ja lihan voi tarjota joko meksikolaisten lisukkeiden kanssa ohueksi siivutettuna tai vaikka tacojen tai tortillojen täytteenä.

Balsamico-marinadi sopii pihveille tai fileistä valmistetuille vartaille. Balsamico-marinoidun lihan kaverina toimivat raikkaat salaatit tai uunijuurekset.

Cola-marinadi on omiaan flank steakille, mutta kannattaa varmistaa, että liha on kunnolla riippunutta. Voit käyttää lihamarinadia myös esimerkiksi ulkofileelle. Lisukkeina toimivat esimerkiksi grillatut kasvikset tai voilla valeltu maissi.