Mausteiset broilerinfileet ja parsakaalipestoa kurkumariisipedillä

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle
Vaikeuaste: Keskivaikea
Valmistusaika: 40 min

(gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa)

Mausteiset broilerinfileet saavat maittavan lisukkeen täyteläisestä parsakaalipestosta. Tarjoile broilerinfileiden kanssa kurkumalla maustettua riisiä sekä rapeaa broccolinia ja täydellinen ateria on valmis. Kevyttä, terveellistä ja silti ruokaisaa.

Kurkumariisi

1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl voita
2 ½ dl basmatiriisiä
2 tl Meira kurkumaa
4 dl vettä tai kanalientä
Meira ruokasuolaa

Parsakaalipesto

1 pieni parsakaali
1 nippu basilikaa
1 rkl sitruunan mehua
1 dl oliiviöljyä
½ dl (50 g) Meira cashewpähkinöitä
½ dl parmesaaniraastetta
1 tl Meira valkosipulijauhetta
Meira ruokasuolaa

Mausteiset broilerinfileet

1 tl Meira chilimausteseosta
½ tl Meira kurkumaa
½ tl Meira cayennepippuria
4 broilerinfileetä
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

400 g broccolinia

Koristeluun

kirsikkatomaatteja
yrtinversoja

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne voissa pienessä kattilassa. Lisää joukkoon riisi sekä kurkuma ja kuullota vielä hetki niin että riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää vesi tai kanaliemi ja mausta suolalla. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Irrota parsakaalista nuput ja keitä kiehuvassa vedessä, noin 2–3 minuuttia kunnes nuput ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä ja aja monitoimikoneen kutterissa parsakaalinnuput, basilika, sitruunan mehu ja oliiviöljy hienoksi tahnaksi. Lisää pähkinät, parmesaaniraaste sekä valkosipulijauhe ja aja tasaiseksi. Mausta suolalla.

Sekoita Meira chilimausteseos, kurkuma sekä cayennepippuri ja sirottele broilerinfileille. Mausta fileet vielä suolalla sekä pippurilla ja paista keskilämpöisessä öljytyssä pannussa kypsiksi. Paista öljytyssä pannussa myös broccolinit, noin 3­–4 minuuttia. Tarjoile broilerinfileet kurkumariisin, paistettujen broccolinien ja parsakaalipeston kera. Koristele annos kirsikkatomaateilla ja yrtinversoilla.