Kiinalaisittain maustettua uunikanaa ja riisiä

Yhdessä astiassa syntyvä uunikana vaatii vaivaa vain marinointivaiheessa. Kun kana on ensin imenyt itseensä makua, valmistuu ruoka loppuun vain yhdessä kasarissa. (Laktoositon, ei sisällä hernettä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

  • 1h 30min
  • Helppo
  • 4 annosta

Ainekset:

4 broilerin koipireisipalaa
1 sipuli
1 punainen paprika
2 rkl öljyä
200 g basmatiriisiä
6 dl kanalientä
1 rkl Meira ruohosipulia
2 kevätsipulia koristeluun
Marinadi
3 rkl soijakastiketta
3 rkl hunajaa
1-2 tl Meira chilirouhetta, tulinen
2 tl Meira valkosipulijauhetta
2 tl Meira inkiväärijauhetta

Ohje:

  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa tai muovipussissa, lisää kanat ja anna marinoitua vähintään 2-3 tuntia, mielellään yön yli.
  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  3. Hienonna sipuli ja paprika.
  4. Nosta kanat pois marinadista ja säästä marinadi.
  5. Paista kanat keskilämmöllä öljytyssä uunin kestävässä kasarissa muutama minuutti per puoli, kunnes kananpalat saavat hyvin väriä.
  6. Nosta kanat sivuun ja paista samassa pannussa sipuli.
  7. Lisää paprika sekä riisi ja sekoita kunnolla.
  8. Lisää marinadi, liemi sekä ruohosipuli ja kuumenna kiehuvaksi.
  9. Nosta päälle kanat ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45-50 minuuttia kunnes kana on kypsää.
  10. Koristele uunikana viipaloidulla kevätsipulilla.