Kermainen limekana & paahdettu myskikurpitsa

Reseptin lähetys sähköpostilla

Kermainen limekana
500g maustamatonta broilerin fileitä
1 prk ruokakerma 15 %
1/2 lime
1-2 tl Meira limemausteseosta
0,5 tl Meira currya

Levitä kanafileet vuokaan tasaisesti. Ripottele päälle mausteet. 
Purista puolikkaan limen mehut lihojen päälle. Lisää ruokakermaa niin paljon, että fileet peittyvät. Laita uuniin noin tunniksi 200 asteeseen. Voit suojata vuoan foliolla mikäli et halua väriä pintaan. Kaada ylimääräiset nesteet pois vuoasta ennen ruokailua.

Myskikurpitsa (lisuke)
1kpl myskikurpitsa /2 hlö
Meira yrttimausteseosta
Meira chilimausteseosta

Pese kurpitsa ulkopuolelta ja halkaise pituussuunnassa kahtia. Poista lusikalla siemenkota.
Tee kurpitsaan pari viiltoa, jotta kypsyminen olisi tasaisempaa.
Lisää mausteita haluamasi määrä ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n. 1,5 h. Tarkista vielä tämän jälkeen haarukalla, että kurpitsa on tarpeeksi pehmeä.
Kurpitsan "kuppiin" kertyy nestettä uunissa, joten poista neste ennen tarjoilua.

Voit halutessasi täyttää kurpitsan kupin vaikka herneillä tai muilla vihanneksilla. Kuppiin voi myös laitaa vaikkapa kermaista jauhelihakastiketta tai muuta lihaa. Vain mielikuvitus on rajana!

Myskikurpitsa muistuttaa kypsänä hyvin paljon koostumukseltaan sekä maultaan bataattia.

 

Lähde: Kuukatriina.blogspot.fi