Gulassikeitto

Hiihtoretkien klassikko Euroopassa on gulassikeitto, ollaan sitten jet-set-keskuksissa Italiassa tai kotoisissa Lapin maisemissa. Gulassi on todellinen mausteiden tykitys, jota ei koskaan kannata tehdä pieniä määriä.

  • Helppo

Ainekset:

2 kpl sipulia
3 kpl valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
400 g naudan lapaa tai etuselkää suikaleena
2 tl Meira paprikajauhetta
2 kpl punaista paprikaa
400 g tomaattimurskaa
3 kpl lihaliemikuutioita
2 kpl Meira laakerinlehteä
1 tl Meira rouhittua mustapippuria
2 l vettä
2 tl Meira kuminaa
2 kpl porkkanaa
4 kpl perunaa
2 tl Meira kuivattua timjamia

Ohje:

  1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit lohkoiksi, viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva isossa kattilassa ja ruskista lihasuikaleet sekä sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja valkosipulinkynnet. Kuullota hetki.
  3. Leikkaa paprikat isoiksi paloiksi ja lisää kattilaan tomaattimurskan, liemikuutioiden, kuminan,  timjamin, laakerinlehtien ja pippurin kanssa. Kaada sekaan  kolme litraa vettä. Keitä hiljalleen  kannen alla kunnes liha on mureaa.
  4. Kuori porkkanat, palsternakka ja perunat. Paloittele reiluiksi paloiksi. Lisää ensin kattilaan  porkkanat ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi perunat. Keitä vielä noin 15 minuuttia, kunnes  kasvikset ovat kypsiä. Tarkista maku ja  lisää pinnalle reilu lusikallinen smetanaa.