Tuoretomaatti­kastike pastalle

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

5–6 (400 g) tomaattia
1 sipuli
1 porkkana
pala kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl Meira pippuriseosta
1 tl Meira provencale yrttiseosta
1 dl vettä
1 tl sokeria
1 tl Meira basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
(valkosipulia)

Kuori tuoreet tomaatit kalttaamalla:
kuumenna vettä kattilassa kiehuvaksi ja tee tomaattien pintaan ristiviillot. Työnnä haarukka tomaattiin ja upota tomaatti 15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Poista kuori hieman jäähtyneistä tomaateista. Kuutioi tomaatit.

Suikaloi sipuli, porkkana ja kesäkurpitsa. Kuullota ne öljyssä ja mausta. Lisää joukkoon tomaattikuutiot ja vesi. Hauduta viitisen minuuttia. Viimeistele maku basilikalla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa pastan kanssa.