Peruna-kukkakaalicurry

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

6 perunaa
1 kukkakaali
vettä
suolaa
1 sipuli
6 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä tai voita
2 tl Meira juustokuminaa
1/2–1 tl Meira tulista tai mietoa chilirouhetta
1/2 tl Meira valkopippuria rouhittuna
3/4 dl Meiran ketsuppia
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl hienonnettua tuoretta persiljaa

Kuori perunat ja paloittele kukkakaali. Keitä perunoita suolalla maustetussa, vähässä vedessä kymmenisen minuuttia. Lisää päälle kukkakaalipalat keitä edelleen 3–5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois ja jäähdytä kasvikset.

Leikkaa sipuli lohkoiksi ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kiehauta siinä mausteet, sipulit ja valkosipulit. Lisää joukkoon paloitellut perunat, kukkakaalit ja ketsuppi. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä lastalla käännellen 5–8 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla ja hienonnetulla persiljalla. Tarjoa sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.