Fenkoli-pinaattikeitto

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta pääruoaksi / 6 annosta alkuruoaksi

2 rkl öljyä
1 kpl (250 g) fenkolia lohkoina
2-3 kpl (300 g) jauhoista perunaa lohkoina
1 sipuli hienonnettuna
2 tl Meira valkosipulista yrttimaustetta
Meira ruokasuolaa
7 dl kasvislientä tai vettä
2 dl kookoskermaa
100 g pinaattia

Pinnalle
2 dl rasvatonta maitoa

Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä. Lisää kasvisliemi ja kookoskerma. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää pinaatti ja hauduta vielä muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Laita kylmä maito kattilaan ja vaahdota sitä kuumalla helalla, kunnes kattilassa on napakka vaahto. Annostele keitto ja lusikoi vaahtoa keiton päälle.