Vietnamilainen nuudelikulho nyhtökaurasta

Vietnamilainen nuudelikulho nyhtökaurasta

Helppo nuudelikulho on monipuolinen ja kevyt ruoka, jolla saa kuitenkin vatsan täyteen. Erilaiset kasvikset ja kirpeä kastike tekevät kulhosta raikkaan kokonaisuuden. (ei sisällä pähkinää)

  • 45 min
  • Keskitaso
  • 2 annosta

Ainekset:

Kastike
2 rkl soijaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
0.5 dl vettä
puolikkaan limen mehu
1 valkosipulinkynsi
kolmasosa punainen chili
Kulhoon
180-200 g ohuita riisinuudeleita
1 porkkana
neljäsosa kurkku
2 dl pavunituja
2-4 oksaa korianteria
2-4 oksaa minttua
2 viipaletta limeä
Nyhtökaura
1 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira inkiväärijauhetta
1 tl Meira chilirouhetta, tulinen
1 tl Meira sipulijauhetta
1 rkl soijaa
1 rkl limemehua
1 rkl sokeria
öljyä
240 g nyhtökauraa
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippuria, rouhittu

Ohje:

  1. Tee ensin kastike. Kaada pieneen kattilaan soija, riisiviinietikka, sokeri, vesi sekä limemehu ja kiehauta nopeasti niin, että sokeri sulaa. Hienonna valkosipuli ja chili ja sekoita nesteeseen.
  2. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja suikaloi porkkana ja kurkku.
  3. Kaada kaikki nyhtökauran mausteet pieneen kulhoon. Sekoita soija, limemehu ja sokeri. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota mausteita niin kauan kunnes ne alkavat tuoksua.
  4. Lisää joukkoon nyhtökaura ja paista hetki.
  5. Kaada päälle liemi ja keitä nopeasti kasaan.
  6. Kokoa kulhoon ensin nuudeleita ja päälle nyhtökauraa, kurkkua, porkkanaa, ituja, korianteria ja minttua.
  7. Tarjoile nuudelikulho kastikkeen kanssa.