Vegaaninen linssi-porkkanasosekeitto

Reseptin lähetys sähköpostilla

3-4:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 10 min
(Vegaaninen, laktoositon, gluteeniton, soijaton, ei sisällä kananmunaa, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
 

3 valkosipulinkynttä
1 makea sipuli
rypsiöljyä
1 pss Meira Kasvismauste Sosekeittoihin
5 dl vettä
200 g pakasteporkkanasiivuja
350 g liotettuja linssejä
175 g liotettuja kikherneitä
300 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl soijakastiketta
kourallinen tuoretta korianteria

Tarjoiluun
kookoskermaa
valkosipulikrutonkeja 
korianteria
 

1. Laita 5dl vettä kuumenemaan vedenkeittimeen ja samalla napsauta liesi päälle sekä kattilaan öljy kuumenemaan. 
2. Pilko sipuli ja valkosipuli. Ei tarvitse hienontaa sillä keitto soseutetaan lopuksi. Lisää ne kuuman öljyn sekaan. Kaada joukkoon kasvismauste ja kuullota pieni hetki. 
3. Lisää kiehuva vesi sekä porkkanat. Lisää myös huuhdellut valmiiksi liotetut linssit, kikherneet, tomaattimurska sekä tomaattipyre. Mausta soijakastikkeella.
4. Anna kiehua noin 7minuuttia ja soseuta. Heitä sekaan tuoretta korianteria ja jatka soseuttamista.
5. Tarjoile kookoskerman, korianterin ja valkosipulikrutonkien kera!