Sadonkorjuun vinkki - pikkelöinti

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pikkelöinti tekee kasviksista ja sienistä hapokkaita ja pikkelöintilientä on helppo maustaa erilaisilla kuivatuilla yrteillä. Pikkeleihin voit lisätä maun mukaan kaikkia lempiyrttejäsi! Valmiita pikkeleitä on helppo käyttää ruoan lisukkeena tai salaatin joukossa. Pikkelöintiin soveltuvat hyvin lähes kaikki kasvikset, kovat juurekset kannattaa siivuttaa ohueksi tai suuremmat kuutiot kypsentää pikkeliliemessä. 

Liemi 1-2-3  
1 dl etikkaa  
2 dl sokeria 
3 dl vettä 
1–2 rkl kuivattuja yrttejä 
kokonaisia pippureita 

Pikkelöidyt metsäsienet 
etikkaliemi, jossa meiramia, laakerinlehtiä ja kokonaisia mustapippureita. Laita pikkeliin pannulla kevyesti paistettuja metsäsieniä ja raakaa salottisipulia. 

Pikkelöidyt kukkakaalit 
valkoviinietikkaliemi, jossa korianteria ja sitruunankuorta. Kukkakaalit pilkotaan pieniksi nupuiksi ja kuuma pikkeliliemi kaadetaan päälle. Käytä pikkeliin erivärisiä kukkakaaleja! 

Pikkelöity valkosipuli 
punaviinietikkaliemi, jossa rosmariinia ja chililastuja. Kypsennä valkosipulinkynsiä suolalla maustetussa vedessä ja laita purkkiin. Kiehauta punaviinietikkaliemi mausteineen ja lisää valkosipulinkynsien päälle. 

 

Kokeile myös:
Pikkelöidyt metsäsienet

pikkelöinti_liemen_maustaminen_kuivayrteillä