Parsaa hollandaise- ja tomaattikastikkeella

Reseptin lähetys sähköpostilla

Aloita valmistaminen kastikkeista.

16 kpl vihreää parsaa
sokeria
Meira Hieno merisuola

Kuori parsat. Leikkaa kannasta pois 2-3 sentin pala. Täytä kattila vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta vesi suolalla ja sokerilla. Laita parsat kiehuvaan veteen ja keitä noin 2-3 minuuttia, tai kunnes parsat ovat napakoita.

Tomaattikastike

2 rkl oliiviöljyä
4 tomaattia lohkoina
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
½ tl Meira Rosmariini
1 tl Meira Basilika
ripaus Meira Chilirouhe, tulinen
1 rkl tomaattisosetta
1 dl marsalaviiniä tai omenamehua
1 tl sokeria
Meira Mustapippuri, jauhettu

Valmista kastike. Kuullota öljyssä tomaatit, valkosipuli, sipuli, mausteet ja tomaattisose. Lisää joukkoon loput aineet. Hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja siivilöi kastike.

Hollandaisekastike

Reduktio eli kokoon keitetty mausteliemi:
3 kpl salottisipulia
2 ½ dl valkoviinietikkaa
2 ½ dl valkoviiniä
3 kpl Meira Mustapippuri, kokonainen
3 kpl Meira Valkopippuri, kokonainen
2 kpl Meira Laakerinlehti

Aloita Hollandaisekastikkeen valmistaminen reduktion valmistamisella. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja keitä nestemäärä puoleen. Siivilöi neste talteen.

Hollandaise:
1 ½  dl valmista reduktiota
5 kpl kananmunan keltuaisia
2 tl Meira Rakuuna
250 g voita
Meira Hieno merisuola
sokeria

Sulata voi. Laita reduktio ja keltuaiset kattilaan. Lämmitä kattilaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun kastike alkaa saostua, siirrä kattila levyltä ja jatka sekoittamista. Lisää voi kastikkeen sekaan ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike rakuunalla, suolalla ja sokerilla
Säilytä valmista kastiketta lämpimässä, mutta ei kuumassa paikassa, sillä voi erottuu kastikkeesta helposti.