Pähkinäiset uunijuurekset

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pähkinäiset uunijuurekset

3 kpl porkkanaa
2 kpl palsternakkaa
½ kpl lanttua
½ kpl bataattia
4 kpl shalottisipulia
0,5 dl vaahteransiirappia
3 rkl voita
1 tl Meira rakuunaa
1 tl Meira timjamia
1 rkl suolaa
Meira aromikas mustapippuria myllystä

0,5 dl Meira pinjansiemeniä
0,5 dl Meira cashewpähkinöitä
0,5 dl Meira pekaanipähkinöitä
3 rkl öljyä
1 rkl voita

  1. Kuori ja paloittele porkkanat, palsternakat, lanttu ja bataatti tasakokoisiksi paloiksi. Kuori ja halkaise shalottisipulit.
  2. Lado juurekset uunivuokaan ja mausta ne vaahterasiirapilla, yrteillä, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pehmeä voi.
  3. Paahda juureksia 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin paahteisen värin ja juurekset ovat kypsiä.
  4. Juuresten kypsymisen aikana paahda pähkinöitä ensin öljyssä kunnes alkavat hieman ruskistua. Lisää joukkoon voi ja anna ruskistua. Sekoita hyvin. Kun pähkinät ovat kauniin ruskeita kauttaaltaan mausta ne suolalla ja kaada metalliseen siivilään valumaan.
  5. Hienonna veitsellä pähkinöitä ja lisää ne juuresten joukkoon. Mausta tuoreilla yrteillä ja tarkista maku.

VINKKI!

Koristele juurekset lopuksi makua terävöittävillä tuoreilla yrteillä kuten rakuunalla, timjamilla ja lehtipersiljalla.

 

P.S. Huolella valikoidut Meira pähkinät ja siemenet ovat viimeisintä saatavilla olevaa satoa ja ne pakataan tuoreuden säilyttävään suojakaasuun.