Paahdettu aloo gobi

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 keskikokoinen kukkakaali (n. 600 g)
400 g perunoita
1 iso sipuli tai kaksi pientä (yht. 300 g)
150 g herneitä
1-2 jalapenoa (maun mukaan)
1 limen kuori ja mehu
nippu tuoretta korianteria
Meira myllysuolaa
Meira aromikasta mustapippuria myllystä

Mausteöljy
1,5 dl kookosöljyä (tai ruokaöljyä)
2 rkl Meira intialaista mausteseosta
3 tl Meira curryä
1,5 tl Meira inkivääriä
1,5 tl Meira valkosipulijauhetta

Kookosjogurtti
1,5 dl jääkaapissa säilytettyä, kiinteytynyttä kookosmaitoa
0,5 dl turkkilaista jogurttia
1 limen mehu
suolaa

Sekoita kookosjogurtin ainekset keskenään ja jätä kylmään maustumaan.

Kaada mausteet kuivalle pannulle ja paahda niitä hetki aromien irrottamiseksi. Sekoita joukkoon öljy.

Kuori perunat ja leikkaa haluamasi kokoisiksi lohkoiksi. Poista kukkakaalista kova kanta ja lohko kukintoihin. Leikkaa isoimmat noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuori ja lohko sipulit.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pyörittele kasvikset huolellisesti mausteöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda kukkakaalia uuninkestävässä vuoassa / leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä viitisen minuuttia, jonka jälkeen lisää vuokaan perunat ja jatka paahtamista 15 minuuttia. Tämän jälkeen lisää vuokaan sipulit ja hienonnettu chili ja jatka kypsennystä, kunnes kaikki vihannekset ovat kypsiä (kasvisten koosta riippuen 5-10 minuuttia). Kääntele joukkoon herneet, hienoksi raastettu limen kuori ja korianterinlehdet. Tarkista maku ja tarjoile joko sellaisenaan tai kookosjogurtin kera.

 

Lähde: Andalusianauringossa.com