Nyhtökaura-lehtikaalipita kasvismausteella

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 50 min

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton)

Kun maustat lehtikaalin ja nyhtökauran Meiran Kasvismausteella täytteille, syntyy maukas pitaleivän täyte, jolla voit korvata perinteisen lihatäytteen. Lehtikaali-nyhtökaurapita saa kirpeyttä granaattiomenan siemenistä, täyteläisyyttä hummuksesta ja raikkautta omena-parsakaalisalaatista.

Hummus
100 g esikeitettyjä kikherneitä
1 rkl tahinia
½ sitruunan mehu
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl vettä
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

tai

n. 100 g valmista hummusta

Omena-parsakaalisalaatti
½ omena
½ parsakaali
1 porkkana
1 kevätsipuli
1 dl vegaanista jogurttia (esim. soijajogurttia)
½ sitruunan mehu
1 tl sokeria
1 tl Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

Nyhtökaura-lehtikaalitäyte
150 g lehtikaalia
2 valkosipulin kynttä
öljyä
300 g nyhtökauraa
1 pss Meira Kasvismaustetta täytteille
Meira ruokasuolaa

4 pitaleipää

½ granaattiomenan siemenet

Valuta ja huuhtele kikherneet. Lisää tehosekoittimeen ensin tahini sekä sitruunamehu ja anna pyöriä 30 sekuntia, jolloin tahini vaahtoutuu. Lisää loput aineet ja aja sileäksi. Voit ohentaa tahnaa tarvittaessa vedellä, jos kikherneet eivät soseudu kunnolla.

Puolita omena ja poista siemenkota. Viipaloi omena ja parsakaalit mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Voit käyttää parsakaalista myös varren, jos kuorit siitä puisevan osan pois. Suikaloi porkkana ja siivuta kevätsipuli. Sekoita kaikki salaatin ainekset ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Huuhtele lehtikaalit ja poista niistä kovat keskiruodot. Pilko lehtikaalit suupalan kokoisiksi ja hienonna valkosipulit. Paista lehtikaalit ja nyhtökaura kuumassa öljytyssä pannussa. Lisää paistamisen loppuvaiheessa Meiran Kasvismauste täytteille sekä valkosipulit.

Lämmitä pitaleivät, pyyhkäise pohjalle reilu kerros hummusta, nosta päälle lehtikaali-nyhtökauraseosta ja kruunaa kokonaisuus omena-parsakaalisalaatilla. Koristele lehtikaali-nyhtökaurapita granaattiomenan siemenillä ja nauti.