Mausteinen intialainen munakas inkiväärillä

Reseptin lähetys sähköpostilla

1:lle
Vaikeusaste: helppo
Valmistusaika: 15 min
(kasvis, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)

Arkinen munakas taipuu moneksi, kun sen maustaa oikein. Intialaisia makuja saat sekoittamalla kananmuniin inkivääriä, kurkumaa, juustokuminaa, korianteria ja chilijauhetta. Viimeistele mausteinen munakas ripottelemalla väliin tuoreita yrttejä ja makumatka on valmis.

1 rkl maitoa tai kermaa
3 kananmunaa
1 tl Meira inkivääriä
½ tl Meira kurkumaa
1 tl Meira juustokuminaa
1 tl Meira jauhettua korianteria
1 tl Meira tulista chilijauhetta
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippuria
4 oksaa korianteria
2 oksaa minttua
1 kevätsipuli
nokare voita

Vatkaa maito tai kerma kananmuniin ja sekoita joukkoon mausteet. Revi korianterista sekä mintusta lehdet ja viipaloi kevätsipuli. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi ja levitä ympäri pannua. Kaada kananmunaseos pannuun ja sekoita, kunnes se alkaa hyytyä. Kääntele pannua niin, että juokseva kananmuna täyttää pannun tyhjät kohdat. Odota, että munakas hyytyy ja paistuu hetken. Nosta toiselle munakkaan puolikkaalle korianteria, minttua ja kevätsipulia. Käännä toinen puoli täytteiden päälle. Tarjoile mausteinen munakas heti.