Kurkumalla maustettu tofukas eli vegaaninen munakas

Reseptin lähetys sähköpostilla

1:lle
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 20 min

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, pähkinätön, kananmunaton)

Munakkaasta on mahdollista valmistaa myös vegaaninen vaihtoehto eli sen voi pienellä vaivalla toteuttaa ilman kananmunaa. Kasviksilla täytetty vegaaninen munakas eli tofukas on terveellinen ja täyttävä vaihtoehto vegaanille tai eläinperäisiä tuotteita vähentävälle sekasyöjälle.

Tofukas
250 g pehmeää tofua
½ dl gram- eli kikhernejauhoja
½ dl soijamaitoa
½ tl Meira ruokasuolaa
½ tl Meira kurkumaa
½ tl Meira jauhettua paprikaa
½ tl Meira valkosipulijauhetta
1 rkl ravintohiivaa

Täytteet
¼ chili
1 valkosipulin kynsi
½ punasipuli
50 g maissinjyviä
50 g pinaattia
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurirouhetta

Aja kaikki tofukkaan aineet tehosekoittimen kutterissa sileäksi massaksi. Pilko chili, valkosipuli ja punasipuli. Ruskista maissinjyviä ja punasipulia nopeasti kuumassa öljytyssä pannussa. Lisää chili sekä valkosipuli ja paista hetki. Lisää joukkoon lopuksi pinaatti pieneksi hetkeksi niin, että pinaatti alkaa pehmetä. Siirrä kasvikset sivuun. Levitä tofumassa keskilämpöiseen öljyttyyn pannuun ja paista viisi minuuttia. Täytä kasviksilla, taita ja tarjoile tofu-munakas esimerkiksi salaatin kanssa.