Koko perheen vegebolognese

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle
Vaikeusaste: Keskitaso
Valmistusaika: 60 min

(vegaaninen, soijaton, kananmunaton)

Perinteinen bolognese-kastike on helppo tehdä vegeversiona, kun käytät jauhelihan sijaan korvaavaa kasvisproteiinia. Esimerkiksi Härkiksestä tai Nyhtökaurasta syntyy maukas vegebolognese.

1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl balsamicoa
3 dl vettä tai kasvislientä
2 tl Meira timjamia
2 tl Meira basilikaa
2 tl Meira oreganoa
1 tl Meira rosmariinia
1 rkl sokeria
Meira mustapippurirouhetta
Meira ruokasuolaa

n. 250 g Härkistä tai Nyhtökauraa

Tarjoiluun
4 annosta keitettyä pastaa
tuoreita yrttejä
kirsikkatomaatteja

Raasta, hienonna veitsellä tai aja monitoimikoneen kutterissa hienoksi sipuli, valkosipulit, porkkanat ja varsisellerin varret. Kuullota kasviksia öljytyssä kattilassa, kunnes ne alkavat tarttua kattilan pohjaan ja lisää sitten tomaattipyree. Kuullota vielä hetki ja kaada sekaan tomaattimurska, balsamico ja vesi tai kasvisliemi. Lisää Meira yrtit ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Lisää lopuksi haluamasi proteiini, esimerkiksi tomaattinen tai maustamaton Nyhtökaura tai Original tai BBQ-Härkis. Tarjoile vegebolognese pastan kera sekä koristele yrteillä ja kirsikkatomaateilla.