Grillatut kesäkurpitsat mausteöljyssä

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle 
Valmistusaika: 1 h 
Vaikeusaste: helppo 
(gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)

Kesäkurpitsa on miedon makuinen kasvis, joten marinointi rakuunalla maustetussa mausteöljyssä antaa hienon maun grillattuun kesäkurpitsaan. Valmista lisäksi täyteläinen kastike fetasta ja ripottele pinnalle paahdettuja mausteisia pinjansiemeniä. 

4 pientä kesäkurpitsaa 

Mausteöljy 
1 dl oliiviöljyä 
0,5 dl balsamiviinietikkaa 
1 rkl Meira rakuunaa 
1 tl Meira mustapippuria myllystä 
1 tl Meira merisuolaa 
1 tl sokeria  

Fetajogurttikastike 
200g fetajuustoa 
2 dl smetanaa 
½ sitruunan mehua 
1 rkl hunajaa 
½ tl Meira valkosipulijauhetta 
½ tl Meira merisuolaa 

Paahdetut valkosipuli-rakuuna pinjansiemenet 
1 pss (180g) Meira pinjansiemeniä 
1 tl Meira valkosipulijauhetta 
1 rkl Meira rakuunaa 
½ tl Meira mustapippuria myllystä 
50 g parmesaania 
1 tl Meira merisuolaa 

Siivuta kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi lastuiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita kulhoon kesäkurpitsasiivujen kanssa ja sekoita. Anna kesäkurpitsasiivujen marinoitua vähintään puoli tuntia ennen grillausta.  

Sekoita jogurttikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkapissa vähintään tunti, mielellään pidempään. 

Levitä pinjansiemenet uunipellille ja paahda 180-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Sekoita kulhossa paahdettujen kuumien pinjansiementen joukkoon mausteet ja raastettu parmesaani. 

Grillaa marinoidut kesäkurpitsasiivut kuumassa grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin ja nauti grillatut kesäkurpitsat fetakastikkeen ja mausteisten rapeiden pinjansiementen kanssa. 

paahdetut grillatut kesäkurpitsat mausteöljyssä resepti