Chilillä maustettu tattikeitto

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 20 min
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)

Syksyn hittiruoka on tietenkin tattikeitto! Perinteinen tattikeitto saa uutta sävyä chilistä. Kermainen keitto taittaa chilin terävimmän kärjen mutta tuo siihen silti uutta potkua.

1 sipuli
250 g tatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl Meira valkosipulirouhetta
½ tl Meira Chilirouhetta, tulinen
1 tl Meira rosmariinia
5 dl kasvislientä
1 dl kaurakermaa
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

Koristeluun:
Meira Chilirouhetta, tulinen
krutonkeja
rosmariinia

Hienonna sipuli ja puhdistetut tatit. Paista sipulit ja sienet oliiviöljyssä pehmeiksi ja lisää sitten mausteet sekä kasvisliemi. Keitä 10 minuuttia ja aja sileäksi tehosekoittimessa. Voit halutessasi siivilöidä seoksen, jolloin saat vielä sileämmän koostumuksen. Lisää kaurakerma, mausta suolalla sekä pippurilla ja lämmitä. Koristele tattikeitto chilirouheella, krutongeilla ja tuoreella rosmariinilla.