Bataatti-kikhernecurry kookosriisillä

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

1 iso bataatti
1 prk kikherneitä
2 kevätsipulin vartta 
2 rkl oliiviöljyä
3 tl Meira intialaista mausteseosta
1 tl Meira chilimausteseosta
1-2 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
1 iso tomaatti
1 prk kookosmaitoa
1 lime
nippu korianteria

Kookosriisi
1 prk kookosmaitoa
vettä
basmatiriisiä
ripaus Meira suolaa
1/2 sitruuna

Jugurttikastike
2 dl turkkilaista jugurttia
1/2 sitruunan mehu
Meira suolaa
Meira mustapippuria
silputtua korianteria

Lisäksi
naanleipää

Kuori ja kuutioi bataatti, valuta kikherneet ja silppua kevätsipulin varret. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja heitä joukkoon intialainen mausteseos sekä chilimausteseos. Sekoittele ja anna mausteiden heräillä tovi pannun lämmössä. Kaada joukkoon bataatit, purista valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Anna bataattien kypsyä ja maustua hetki pannulla.

Valmista samalla riisi. Laita kattilaan kiehumaan purkki kookosmaitoa, saman verran vettä sekä saman verran basmatiriisiä. Voit käyttää kookosmaidon purkkia mittana kaikkiin näihin aineksiin, kätevää! Laita riisikattilaan ripaus suolaa sekä puolikas sitruuna. Laita kattilaan kansi päälle ja keskilämmöllä porisemaan ja odottamaan riisien valmistumista.

Pilko tomaatti kuutioiksi ja lisää curryyn. Kaada joukkoon myös pilkotut kevätsipulin varret, kookosmaito ja valutetut kikherneet. Anna seoksen kiehahtaa.

Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon puolikkaan sitruunan mehu, ripaus suolaa ja mustapippuria sekä hienonnettua korianteria.

Lämmitä loppuvaiheessa naanleivät uunissa.

Viimeistele curry limen mehulla sekä tuoreella korianterilla. Purista riisikattilassa kypsynyt sitruunanpuolikas riisin joukkoon. Nosta kaikki ainekset tarjolle ja nauti!

 

Lähde: Hellajahoukutus.blogspot.fi