Basilikalla ja oreganolla maustettu kasvis-tofulasagne

Reseptin lähetys sähköpostilla

4-6:lle
Vaikeusaste: Vaikea
Valmistusaika: 2h

(vegaaninen, laktoositon, maidoton, kananmunaton)

Vegaaninen kasvis-tofulasagne syntyy korvaamalla juustokastike tofusta valmistetulla kastikkeella. Tomaattikastikkeeseen voi lisätä myös muita kasviksia oman maun mukaan. Erityisen tuhtia ja jopa lihaisaa makua saat lisäämällä tofulasagneen sieniä.

Tomaattikastike
1 sipuli
150 g herkkusieniä
½ paprika
½ kesäkurpitsa
öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 dl vettä tai kasvislientä
2 tl Meira basilikaa
2 tl Meira oreganoa
2 tl Meira valkosipulijauhetta
1 tl Meira ruohosipulia
1 tl Meira timjamia
1 rkl sokeria
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

Tofukastike
50 g Meira cashewpähkinöitä
400 g kiinteää tofua
1 ½ dl soijamaitoa
1 tl Meira hienoa merisuolaa
Meira mustapippurirouhetta
1/2 tl Meira jauhettua muskottipähkinää
2 tl Meira Perinteistä sinappia
Meira ruokasuolaa
Meira mustapippurijauhetta

400 g lasagnelevyjä

Koristeluun
tuoreita yrttejä

Hienonna sipuli, viipaloi herkkusienet ja kuutioi paprika sekä kesäkurpitsa. Kuullota öljyssä kunnes kasvikset pehmenevät ja alkavat tarttua pannuun. Lisää ensin tomaattipyree ja paista hetki. Lisää tomaattimurska, vesi tai liemi sekä mausteet. Keitä 30 minuuttia. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Paahda cashewpähkinät kuivassa pannussa ja hienonna monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää loput tofukastikkeen ainekset ja aja sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa vuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, sitten lasagnelevyjä, tofukastiketta ja lisää tomaattikastiketta. Jatka kerroksia kunnes kastikkeet loppuvat. Jätä päällimmäiseksi tofukastiketta. Paista kasvis-tofulasagne 170-asteisessa uunissa noin tunti kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Koristele valmis tofulasagne tuoreilla yrteillä.