Appelsiinilla-ja-seesamilla-maustettu-nyhtökaura-kikhernewok

Appelsiinilla ja seesamilla maustettu nyhtökaura-kikhernewok

Appelsiini tuo uutta kulmaa tähän wokkiin, joka täyttää nälkäisemmänkin ruokailijan. Nyhtökaura-kikhernewok on vegaaninen vaihtoehto, mutta tuhti sisältö pitää lihansyöjänkin kylläisenä. Wokki maustuu kätevästi yhdellä pussillisella Kasvismauste Wokkeihin -mausteseosta. (ei sisällä pähkinää)

  • 40 min.
  • Keskitaso
  • 4-6 annosta

Ainekset:

Kastike
2 dl appelsiinimehua
2 rkl agavesiirappia
2 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
Wok
½ punasipuli
1 punainen parika
3 valkosipulinkynttä
1-2 rkl oliiviöljyä
200 g kikherneitä
200 g vihreitä papuja
1 pss Meira Kasvismauste Wokkeihin
240 g nyhtökauraa
Tarjoiluun
4-6 annosta riisinuudeleita
paahdettuja seesaminsiemeniä

Ohje:

  1. Sekoita kulhossa kaikki kastikkeen ainekset ja laita sivuun.
  2. Viipaloi punasipuli sekä paprika ja hienonna valkosipulit.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä ensin kikherneitä 5 minuuttia.
  4. Nosta kikherneet sivuun ja paista samalla pannulla punasipulit, lisää sitten paprikat sekä valkosipulit ja anna pehmetä muutaman minuutin ajan.
  5. Laita lopuksi sekaan pavut ja paista vielä hetki.
  6. Lisää pussillinen kasvismausteseosta ja nyhtökaura, kuullota vielä hetki.
  7. Kaada sekaan kastike ja anna saostua.
  8. Lisää lopuksi kikherneet ja tarjoile nyhtökaura-kikhernewok nuudeleiden kera.
  9. Koristele annos seesaminsiemenillä.