Rapu-sitruunarisotto

Reseptin lähetys sähköpostilla

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita
3 dl risottoriisiä
1/2 - 1 tl Meira suolatonta sitruunapippuria
2 dl valkoviiniä
n. 5 dl kanalientä
2 sitruunan mehu
3 dl jokiravunpyrstöjä tai isoja katkarapuja

Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota niitä voissa pehmeäksi. Lisää riisit ja sitruunapippuri. Kuullota riisejä ja mausteita hetki ja lisää valkoviini. Sekoita koko ajan. Anna viinin imeytyä riiseihin ja lisäile pikkuhiljaa kanalientä ja sekoittele riisejä kevyesti välillä.
Purista kahden sitruunan mehu jokiravunpyrstöjen/ katkarapujen päälle ja lisää ne risoton joukkoon. Kuumenna nopeasti. Risotto on valmista, kun riisit ovat al dente ja risotto on löysähköä.

Rapu-sitruunarisotto