Paahdettua kuhaa ja parsaa pikantilla voikastikkeella

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

600 g kuhafileetä
Meira ruokasuolaa
2 rkl sitruunamehua

Voikastike
2 rkl Meira keittokasviksia
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 rkl Meira kalamaustetta
2 dl kuohukermaa
200 g voita
Meira ruokasuolaa
Meira jauhettua valkopippuria
16 kpl kypsää vihreää parsaa
2 rkl voita
Meira ruokasuolaa
1 tl Meira Sitruunapippuria

Viimeistelyyn
yrtin oksia

Valmista ensin kastike. Laita kuivatut keittokasvikset, valkoviini, valko-viinietikka, vesi ja kalamauste kattilaan. Keitä nestettä kokoon, kunnes se on haihtunut puoleen. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi liemi ja kiehauta. Vatkaa joukkoon kylmä voi. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Leikkaa ruodot kuhafileistä. Tunnustele sormella fileen keskiosasta, missä ruodot ovat. Vedä sormella kalan pintaa kevyesti pääpuolelta pyrstöön päin. Tee viilto ruoto­jonon kummallekin puolelle. Leikkaa ruotojono irti. Paloittele fileet sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta kuhafileet sitruunamehulla. Kuumenna paistinpannu ja ripottele suo­laa pannulle. Laita kalapalat pannulle nahkapuoli pannua päin. Paahda pinta kauniin ruskeaksi. Käännä toinen puoli ja anna paahtua. Jälkikypsennä tarvittaessa uunissa 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Huuhtele ja kuori parsat 1/3 varresta. Mausta parsat suolalla ja marinointimausteella. Paista voissa kauniin ruskeiksi. Kokoa annokset lautasille. Viimeistele yrtin oksilla.