Marinoituja kasviksia ja yrtti­taikinoitua, tiristettyä kampelaa

Reseptin lähetys sähköpostilla

Marinoidut kasvikset:
3 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunanmehua
4 tl Meira Välimeren yrttiseosta
1 tl Meira valkosipulirouhetta
500 g porkkanoita
1–2 (noin 500 g) kesäkurpitsaa
(Meira hienoa merisuolaa)

Tiristetty kampela:
600–700 g kampelafileitä
suolaa
Meira mustapippuria
1 dl maitoa
1 dl olutta
2 munaa
3 rkl maissitärkkelystä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl Meira yrttistä kalamaustetta
1 1/2 tl Meira sitruunapippuria
suolaa
Meira mustapippuria
öljyä friteeraukseen

Kastike:
1 ps hollandaisekastikeaineksia
1/2 dl valkoviiniä
1–2 tl limetin mehua
Meira inkivääriä
Meira mustapippuria
Meira cayennepippuria

Sekoita öljy, sitruunanmehu ja mausteet keskenään marinadiksi. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi ja levitä esimerkiksi piirasvuokaan. Kaada marinadi kasvisten päälle ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Valuta ja pariloi kasvisviipaleet nopeasti kummaltakin puolelta ennen tarjoilua.

Tiristetty kampela: Valmista tiristystaikina. Sekoita maito, olut ja munat keskenään. Lisää maissitärkkelys, vehnäjauhot ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota 1–3 tuntia.

Paloittele kalafileet ja mausta ne kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Pyöräytä halutessasi kalafileepalat jauhoissa ennen kuin upotat ne tiristystaikinaan.

Kuumenna reilusti öljyä isossa padassa noin 190-asteiseksi ja kypsennä siinä kalapaloja 4–5  minuuttia. Nosta kypsät kalapalat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

Valmista hollandaisekastike pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta makusi mukaan.

Tarjoa tiristetty kampela kuumana vastapariloitujen kasvisten ja hollandaisekastikkeen kanssa.