Lohihyytelö

Lohihyytelö sopii tarjoiltavaksi esimerkiksi saaristolaisleivän kanssa joulupöytään.

  • Helppo

Ainekset:

250 g savustettua lohta
2 dl kermaviiliä
2 dl majoneesia
8 kpl Meira liivatelehteä
1.5 dl vettä
0.5 dl sitruunanmehua
1 rkl Meira sitruunapippuria, ei lisättyä suolaa
Meira ruokasuolaa maun mukaan
koristeeksi graavilohta ja sitruunanlohkoja ja tuoreita yrttejä

Ohje:

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita keskenään savulohi, kermaviili ja majoneesi. Lisää kiehuvaan veteen sitruunanmehu ja rouhi myllystä sitruunapippuria joukkoon.
  3. Ota liivatteet kylmästä vedestä ja purista niitä ylimääräinen vesi pois. Lisää ne kuumaan sitruunaveteen ja sekoita.
  4. Kaada kuuma neste lohivaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte muottiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli kylmässä.
  5. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele oman mielesi mukaan. Tarjoile hyytelön kanssa vaikka saaristolaisleipää.