Limettinen kalapata

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

400 g ruodotonta, nahatonta kirjolohifileetä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
2–3 tl Meira limemausteseosta
2 dl ruokakermaa 15 %
1–2 dl vettä
2 rkl limettimehua
1–2 rkl kalafondia
2 tl hunajaa
100 g vihreitä pakastepapuja
100 g pakasteherneitä
1/2 dl ruohosipulia tai tilliä hienonnettuna

Leikkaa filee kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kalakuutiot. Ruskista palat. Ripottele paloille suolaa ja limemausteseosta. Lisää kerma, vesi, limettimehu, fondi, hunaja ja jäiset pavut sekä herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku. Anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulia tai tilliä. Tarjoa esim. perunamuusin ja salaatin kanssa.