Kalakeitto à la Meira

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

1 l vettä
2 kalaliemikuutioita
6 Meira maustepippuria
6 Meira valkopippuria
2 Meira laakerinlehteä
2 porkkanaa
pala selleriä
3–5 perunaa
350 g erilaisia kalafileitä (esimerkiksi kuhaa, kampelaa, kirjolohta)
1/2 tl suolaa
1 tl Meira yrttistä kalamaustetta
1/2 dl hienonnettua kevätsipulia

Kuumenna vesi, kalaliemikuutiot ja mausteet kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia.

Kuori ja suikaloi sillä aikaa kasvikset. Kaada ne kattilaan ja keitä reilut kymmenen minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

Paloittele kalafileet ja mausta suolalla ja maustesekoituksella. Lisää keittoon ja hauduta viitisen minuuttia.

Hienonna pinnalle kevätsipulia. Tarjoa keiton kanssa valkosipulimajoneesia ja rapeaa patonkia.