Chilinen kala

Reseptin lähetys sähköpostilla

4 annosta

1/2 dl vehnäjauhoja
suolaa
Meira yrttistä kalamaustetta
4 vaaleaa kalafileetä esim. puna-ahventa tai kuhaa
(tai 400 g pakastekalaa esim. seitiä tai puna-ahventa)

Paistamiseen:
voita tai margariinia

Päälle:
1/2 dl hienonnettua tuoretta tilliä tai kirveliä

Tarjoiluun:
1 1/2 dl Kevyt chili salaattikastiketta
50 g ranskankermaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

Sekoita vehnäjauho ja mausteet. Pyörittele kalafileet seoksessa ja paista ne pannussa kauniin ruskeiksi. Jos käytät pakastekalaa, leikkaa se kohmeisena noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet jauho-mausteseoksessa ja paista. Nosta kalapalat tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hienonnettua tilliä tai kirveliä.

Sekoita salaattikastikkeen joukkoon ranskankerma ja hienonnettu ruohosipuli. Tarjoa kastike kalan kanssa.