Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi, kesäkasvikset ja mintulla maustettu jogurtti

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle
Valmistusaika: 1h + maustuminen 
Vaikeusaste: helppo 
(gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä) 

Kesän herkullisin grillilohi syntyy sokerisuolaamalla kala mausteseoksessa ja grillaamalla loheen nopeasti rapea pinta, jolloin kala säilyy mehevänä. Valmista grillilohen lisukkeeksi jogurttikastike ja maustevoissa pyöritetyt kesäkasvikset. 

Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi
600 g lohta 
2 rkl Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta 
1 rkl Meira fenkolia 
1 dl Meira hienoa merisuolaa 
1 dl sokeria 

Minttujogurtti
2 dl turkin jogurttia 
1 rkl Meira minttua 
½ limen mehua 
1 tl Meira hienoa merisuolaa 
1 tl sokeria 

Inkivääri-fenkolivoilla maustetut kesäkasvikset
0,5 dl rypsiöljyä 
1 nippu kesäporkkanaa 
1 nippu parsaa 
2 fenkolia 
½ kukkakaali 
50 g voita 
2 tl Meira hienoa merisuolaa 
1 rkl Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta 
1 tl fenkolia 

Poista lohesta ruodot sekä nahka ja leikkaa filee pitkittäin kolmeksi pitkäksi tangoksi. Sekoita sokeri-suolamausteseos. Anna lohen maustua vähintään 2–3 tuntia mauste-sokeri-suolaseoksessa. Pyyhi suurin osa mausteista pois kalan pinnasta ennen grilliin laittoa. Sekoita minttujogurtin ainekset keskenään ja anna maustua hetki jääkaapissa. 

Grillaa lohen pinta nopeasti kuumalla öljytyllä grilliritilällä tai pannulla. Öljyä kesäkasvikset ja grillaa napakoiksi grillissä. Sekoita pehmeään voihin suola, sitrus-inkiväärimauste ja fenkoli. Laita grillatut kasvikset kulhoon, lisää lämpimiin kasviksiin maustevoi ja pyörittele kasvikset kauttaaltaan voissa.  

Sitrus-inkivääri-fenkoli grillilohi, kesäkasvikset ja mintulla maustettu jogurtti resepti