Mausteseos kalan maustamiseen ennen grillausta – sokerisuolaus

Reseptin lähetys sähköpostilla

Sokerisuolaus maustaa ja samalla raakakypsentää kalan, jolloin kalan voi nauttia sellaisenaan tai siihen voi paistaa nopeasti rapean pinnan grillissä. Erilaiset mausteet sokerisuolauksen mukana maustavat kalan lihan pintaakin syvemmältä. Ohuet kalafileet, kuten siika ja kuha maustuvat kauttaaltaan nopeasti sokeri-suolamausteseoksessa ja maistuvat herkullisilta grillattuna. Tämä maustamisvinkki kannattaa ehdottomasti pitää mielessä kesän kaloja grillatessa!

(Mausteseos soveltuu kaikille kaloille, mutta suomalainen kirjolohi ja norjanlohi ovat suosituksen mukaan kaloja, jotka voi turvallisesti nauttia raakakypsennettyinä, muut kalat tulisi pakastaa vähintään vuorokauden, mikäli ne nautitaan sellaisenaan raakakypsennettyinä.) 

Mausteseos / 500g kalaa: 
1 dl Meira merisuolaa 
1 dl sokeria 
2 rkl Meira sitrus-inkivääri kalamaustetta 
1 rkl Meira fenkolinsiemeniä 
1 rkl Meira minttua 

Sekoita mausteseoksen aineet keskenään ja pyörittele kalapalat sokerisuolassa. Ohuet kalafileet maustuvat hyvin jo tunnissa, paksumpi lohifileepala on hyvä sokerisuolata vähintään noin 2–3 tuntia. Suurin osa mausteseoksesta kannattaa pyyhkiä pois kalan pinnalta ennen grillausta, jotta etenkin ohuista kalafileistä ei tule liian suolaisia. 

kalamausteseos sokerisuolaus resepti