Mausteöljyllä maustettua halsteriahventa

Reseptin lähetys sähköpostilla

4:lle

Mausteöljy toimii tässä reseptissä marinadina. Voit käyttää sitä kypsentämisen aikana myös kalan valeluun. Halsterikalan kypsentämisessä kannattaa olla kärsivällinen ja odottaa, että hiillos on kauttaaltaan hehkuva ja sopivan kuuma. Voit myös halstrata kalat helposti uunissa grillivastuksen alla.

3-4 ahventa tai siikaa perattuna
3-4 tl suolaa
1 tl Meira Mustapippuria myllystä rouhittuna
4 kevätsipulia

Mausteöljy:
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl Meira Ruohosipulia
1 tl Meira Persiljaa
1 tl Meira Fenkolia, kokonainen
½ tl Meira Valkosipulirouhetta

3 rkl oliiviöljyä
4 siivua paahtoleipää kuutioituna
1 sitruunankuori raastettuna
½ puntti persiljaa

Valmista aluksi mausteöljy. Sekoita kaikki aineet morttelissa tasaiseksi massaksi.

Leikkaa kalan nahkaan 3-4 viiltoa. Suolaa ja pippuroi kalat kauttaaltaan. Kaada mausteöljy kalojen sekä kevätsipuleiden päälle ja levitä se kaloihin tasaisesti. Anna maustua ainakin tunti.

Lämmitä paistinpannu keskilämmölle maustumisen aikana ja kaada pannulle oliiviöljy. Nosta pannulle leipäkuutiot, sitruunankuori sekä persilja. Paahda leipä rapeaksi ja jäähdytä. Täytä maustunut kala paahdetulla leivällä ja levitä kalat halsteriin. Grillaa hiilloksen päällä noin 6-8 minuuttia per puoli, kunnes kalan pinnassa on hyvä paahtunut väri. Anna kalan levätä folion alla noin 5 minuuttia ja tarjoile.

Vinkki! Testaa halstrattua ahventa arkisemman uunilohi-reseptin sijaan.