Mausteinen rapujen keitinliemi

Reseptin lähetys sähköpostilla

3-4 rapua per 1 litra lientä

1 litra vettä
38-40 grammaa Meira karkeaa merisuolaa
10-12 grammaa sokeria

Maustenyytti:
1 tl Meira anista (kokonainen)
1 tl Meira fenkolia (kokonainen)
1 tl Meira kuminaa (kokonainen)
1 kpl Meira tähtianista

Kuumenna vesi, suola ja sokeri kiehuvaksi. Sido samalla mausteista nyytti kertakäyttöliinaan tai keittiöpyyhkeen palaan. Sido nyytti tiukasti kiinni ja pudota nyytti kuumenevaan veteen.
Laita ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen. Keitä rapuja kiehuvassa vedessä kunnes ensimmäiset ravut alkavat nousemaan liemen pintaan.

VINKKI: Kypsällä ravulla pyrstön ja selkäpanssarin väliin muodostuu selvä rako.

Jäähdytä kypsät ravut ja liemi erillään, jotta ravut eivät ylikypsy kuumassa vedessä.
Yhdistä jäähtyneet ravut ja liemi samaan astiaan. Anna maustua vähintään 12 tuntia.

 

P.S. Meira tarjoaa laajan maustesarjan ilman lisättyä suolaa. Lisäät vain makua, et suolaa! Kaikki Meiran mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa.