Makean tulinen rub rasvaisille kaloille

Reseptin lähetys sähköpostilla

8–12 annosta kalaa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 5 minuuttia

(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, kananmunaton)

Tämä makean tulinen rub säilyy tiiviissä purkissa useamman kuukauden ja voit käyttää sitä aina kun tarvitset. Makean tulinen kuivamausteseos sopii erityisesti rasvaisempien kalojen seuraksi, kuten lohelle, nieriälle tai makrillille.

8 rkl ruokosokeria
2 rkl Meira chilijauhetta
1 rkl Meira juustokuminaa
1 rkl Meira paprikajauhetta
2 tl Meira sitruunapippuria (ei lisättyä suolaa)
1 tl Meira hienoa merisuolaa
1 tl Meira jauhettua mustapippuria

Sekoita mausteet ja säilytä tiiviissä lasipurkissa poissa suoralta auringonvalolta.

Voitele kalafilee öljyllä ja hiero makean tulinen rub pintaan. Kypsennä joko grillissä, uunissa tai pannulla.