Lohiteriyaki uudella kalamausteella

Reseptin lähetys sähköpostilla

Savuinen lohiteriyaki

4:lle
Valmistusaika: 1 h
Vaikeusaste: helppo
(maidoton, laktoositon, kananmunaton, pähkinätön, ei sisällä selleriä)

Lohiteriyaki saa uutta makua savuisuudesta. Raikas kurkkulisäke ja paahdetut kukkakaalit sopivat savuiselle lohelle erinomaisesti.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet
0,5 dl riisiviinietikkaa
1 dl ruokosokeria
1,5 dl vettä
0,5 dl Meira sinapinsiemeniä

Kurkkulisäke
1 kpl kurkku
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus Meira hienoa merisuolaa
pikkelöityjä sinapinsiemeniä valutettuna

Paahdettu kukkakaali
500 g kukkakaalia
2 rkl öljyä
1 kpl sitruunan puristettu mehu
½ pss Meira Kasvismauste Uunijuureksille

Teriyakilohi
600g lohifilee
0,5 dl soijaa
1 rkl Meira Kalamauste savuinen pippuria
1 rkl ruokosokeria
1 tl riisiviinietikkaa
1 rkl seesaminsiemeniä

Laita riisiviinietikka, ruokosokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta ja lisää Meira sinapinsiemenet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia ja jäähdytä sinapinsiemenet liemessään. Anna pikkelöityjen sinapinsiementen maustua mielellään seuraavaan päivään.

Murskaa kurkku hakkelukseksi veitsellä tai tehosekoittimella. Lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri, suola ja valutetut pikkelöidyt sinapinsiemenet. Anna kurkun maustua hetken.

Revi kukkakaali nupuiksi ja lisää kukkakaaleihin öljy, sitruunamehu ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda kukkakaaleja 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Puhdista lohifilee ja leikkaa annospaloiksi. Sekoita soijan joukkoon Meira Kalamauste savuinen pippuri, ruokosokeri, riisiviinietikka ja seesaminsiemenet. Lisää mausteseos lohipalojen pintaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 8–10 minuuttia. Tarjoile lohiteriyaki kurkkulisäkkeen ja paahdettujen kukkakaalien kanssa.

Lohiteryaki resepti