Haukifilee uudella kalamausteella

Reseptin lähetys sähköpostilla

Maustekermassa haudutettu haukifilee

4:lle
Valmistusaika: 1h
Vaikeusaste: helppo
(gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

Helposti kuivuva hauki onnistuu takuuvarmasti, kun haudutat sen mehukkaaksi sitrus-inkiväärikermassa. Tarjoile haudutettu haukifilee rapeiden juureslastujen ja kokonaisena haudutettuja maukkaiden uunijuuresten kera.

Uunissa paahdetut kasvikset
400 g pientä palsternakkaa
200 g maa-artisokkaa
400 g porkkanaa
¼ dl rypsiöljyä
½ pss Meira Kasvismauste Uunijuureksille

Juureslastut
1 kpl palsternakka
2 kpl maa-artisokkaa
1 kpl porkkanaa
2 dl rypsiöljyä
1 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääri

Maustekermassa haudutettua haukifileetä
800 g haukifileetä
2 tl Meira hienoa merisuolaa
1 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä
1 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
pieni pala purjosipulia
2 rkl Meira Kalamauste sitrus-inkivääriä
ripaus Meira hienoa merisuolaa

Pese kasvikset huolellisesti juuresharjalla. Sekoita kulhossa juureksiin öljy ja Meira Kasvismauste Uunijuureksille. Paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Siivuta palsternakka, maa-artisokat ja porkkana ohuiksi lastuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä. Kuivaa siivutettuja juureksia hieman paperin päällä ennen öljyyn laittamista. Kuumenna öljy keskilämmöllä kattilassa ja friteeraa juureslastut pienissä erissä noin 2 minuuttia kerrallaan. Nosta friteeratut juureslastut paperin päälle kuivumaan ja mausta Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä.

Poista haukifileestä ruodot. Mausta fileepalat suolalla ja Meira Kalamauste sitrus-inkiväärillä ja anna maustua hetki ennen kypsennystä. Kuumenna kasari tai pannu, lisää valkoviini, kerma, hienonnettu purjosipuli, Meira Kalamauste sitrus-inkivääri ja ripaus suolaa. Kiehauta kermaseos. Lisää joukkoon haukifileepalat ja hauduta kypsäksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Haudutettu haukifile, uunissa paahdetut kasvikset ja juureslastut resepti