Gremolata-mausteseos kokonaisten kalojen maustamiseen

Reseptin lähetys sähköpostilla

Gremolata-mausteseos kokonaisten kalojen maustamiseen

8–12 annosta kalaa
Vaikeusaste: Helppo
Valmistusaika: 5 minuuttia

(laktoositon, maidoton, gluteeniton, soijaton, pähkinätön, kananmunaton)

Gremolata-mausteseos on omiaan kokonaisena paistettavien kalojen maustamiseen. Gremolata säilyy tiiviissä lasipurkissa koko kesän. Herkät yrtit kannattaa piilottaa kalan sisälle varsinkin jos aiot halstrata kalan, sillä ne palavat helposti.

4 rkl Meira persiljaa
3 rkl Meira valkosipulijauhetta
3 rkl Meira sitruunapippuria
2 rkl Meira ruohosipulia
1 rkl Meira rakuunaa
2 rkl Meira hienoa merisuolaa

Sekoita mausteet ja säilytä tiiviissä lasipurkissa poissa suoralta auringonvalolta.

Öljyä kala sisältä ja hiero mausteseosta kalan sisäpuolelle. Paista kuumassa grillissä tai halstraa halstrausritilällä.